Eplepai med mandelbunn

Denne paien er laget med mandelmel og inneholder ikke gluten.

Bunn:

3 dl mandelmel (jeg malte mandlene selv, med skall)
100 g smør (kan bruke kokosolje også)
2 ss lønnesirup
1–2 egg
1 ts kanel
1 ts bakepulver
½ ts kardemomme

Fyll:

4 epler
3 ss lønnesirup
2 ss kokosolje eller smør
Saft av 1/2 sitron eller lime

nøtter
litt kanel

ev. 2 egg og 1 dl. kremfløte om du vil.

Slik gjør dere:

  1. Rør sammen alle ingrediensene til paibunnen. Pakk det inn i matpapir og la det stå en liten stund i kjøleskapet.
  2. Skjær eplene i båter, ha dem i en bolle og ha over lønnesirup, kokosfett eller smør og sitron.
  3. Grovhakk nøttene.
  4. Ta ut deigen og skjær skiver som du legger tett i paiformen. Trykk det jevnt utover, også oppover kantene.IMG_6918
  5. Legg fyllet jevnt over og hell over sammenpiskede egg og fløte hvis du ønsker det.
  6. Dryss over nøtter og kanel til slutt.
  7. Stek paien midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
  8. Server med rømme eller is.