Barn elsker saus. Her kan dere kan velge om dere vil ha en smak av «ketchup» eller karri.
Steketemperatur: 200 °C, Steketid: 20–30 minutter
3 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
2 dl fløte
1 eggeplomme
1 ts salt
ev. 4 ss ketchup eller 1 ss karri
400 g torskestykker med eller uten skinn
1 purre eller løk
litt salt og ev. pepper
ev. revet ost
- Smelt smøret i en kjele og tilsett mel mens dere visper godt.
- Tilsett melk og fløte gradvis for å unngå klumper.
- Ha salt og ev. ketchup eller karri i den hvite sausen. La sausen putre på svak varme i ca. 3 minutter. Pass på at den ikke svir seg.
- Rør inn eggeplomme til slutt.
- Smør en ildfast form med smør.
- Hakk purre eller løk og ha det i formen, stør salt og ev. pepper på fisken og legg fisken over. Hvis dere har beholdt skinnet på, legger dere fisken på med skinnsiden opp.
- Stek fisken først midt i ovnen ved 200°C i 30 minutter.
- Ta av skinnet før servering. Dere kan også drysse over ost og steke videre i noen minutter til osten er smeltet.
Du må være logget inn for å legge inn en kommentar.