Bananbrød

Et smakfult brød som smaker nydelig med smør og honning på. Gulost og brunost kan også brukes som pålegg. Deilig i matpakka!

Steketid: 40–50 minutter

Steketemperatur: 180 °

2 egg
½ dl rørsukker
3 ss kaldpresset oliven– eller kokosolje
3 modne moste bananer
1 dl mandelmel
2 dl fin sammalt hvete eller spelt
2 dl siktet hvete eller spelt
1 ts ceylonkanel
1 ts natron

Slik gjør du:

  1. Knekk et egg om gangen og ha det og sukker i en bolle.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Mos bananene og ha dem i eggedosisen sammen med olje.
  4. Bland sammen mandelmel, mel, kanel og natron og rør det inn.
  5. Hell røren i en smurt avlang form på 1 l, og stek nederst i ovnen.
  6. Brødet er ferdig når det begynner å sprekke i midten.
  7. Ikke stek brødet for lenge, da blir det tørt.

img_0801

2 Comments Add yours

  1. Marthe sier:

    Hvor mange ss olje?

    Lik

    1. Beklager, så ikke det… 3 ss 🙂

      Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s