Sjokoladefondant

Deilig dessert som dere kan lage i romjulen eller til nyttårsfesten. Her har jeg brukt mandelmel og ikke hvetemel. Du kan også unngå smør og bruke kun kokosfett.

100 g smør og/eller kokosolje
100 g sjokolade med høyt kakaoinnhold
80 g rørsukker eller kokosblomstsukker
3 egg
50 g mandelmel
smør eller kokosolje til å smøre formene med

kremfløte eller is

  1. Smelt smør og sjokolade i en kjele over lav varme eller vannbad (ha kjelen i en større kjele som står på komfyren med varmt vann). Temperaturen skal ikke bli høyere enn 50° Rør underveis til sjokoladen har smeltet.
  2. Kakk et egg om gangen i en egen liten bolle, og pisk det lett sammen med sukkeret.
  3. Bland sjokolade- og eggeblandingen sammen sammen med mandelmel.
  4. Smør formene med et tynt lag med smør eller kokosolje.
  5. Fyll smurte porsjonsformer ca 2/3 fulle med sjokoladerøren.
  6. Du kan også bruke små ildfaste former eller kaffekopper som tåler å stå i ovnen.
  7. Stek kakene midt i ovnen på 200°C i ca. 7 – 9 minutter. Det ytterste laget på kakene skal stivne, men inni skal det være mykt og flytende.
  8. Server sjokoladefondanten med pisket kremfløte eller is.

Tips: Du som ikke tåler smør (melk) kan bare bruke kokosfett.

 

sjokoladefondant