Cashewnøttost

Uten mel og melk! Godt på skiven sammen med tomat, agurk og kjøttpålegg eller som dipp til grønnsaksstaver.

På de siste kursene har jeg servert smaksprøve av denne deilige nøtteosten. Deltakerne har vært begeistret og spør etter oppskriften. Vi har et oppskriftshefte i produksjon, hvor denne osten er med. Men siden en del av dere ikke har fått dette hefte, legger jeg ut oppskriften her slik at flere kan få glede av dem. Like god for barn som for voksne. Og det beste av alt, den er enkel og rask å lage.

img_2765

2 ½ dl cashewnøtter, naturelle

1ts dijon sennep

1ss olivenolje

Saften av 1/3 sitron

1­–2 hvitløkfedd

salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

  1. Ha cashenøttene i kaldt vann så det dekker.
  2. La nøttene bløtlegges i minimum 1 time.
  3. Ha de bløtlagte cashewnøtter, dijonsennep, olivenolje, sitron og hvitløksfedd i en blender og mos. Ha dem i et litermål om du bruker stavmikser.
  4. Smak til med salt eller pepper.

 

Tips: Smaksett gjerne cashewnøtt-osten med friske urter som persille eller timian.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s