Grillspidd med kjøtt

Jeg pleier å kjøpe hel kylling av god kvalitet når vi griller. Jeg skjærer av bryst, lår og vinger, og koker så deilig kraft på skroget.

Krydder til okse og lam:

1 ts mineralsalt
1 ts villpepper eller annen svart pepper
1 ts rød pepper
1–2 ss olivenolje

Mariande til kylling:

1 ss karripulver
1 ss paprikapulver
2 ss ketchap manis (søt tyktflytende soyasaus) eller vanlig soyasaus
1 ss solsikke eller peanøttolje
1 –2 ss olivenolje

Margit Vea - Sett smak på grillmaten - Del 6

Slik gjør du:

  1. Vask kjøttet godt og tørk det med tørkepapir.
  2. Skjær kjøttet i passe store terninger som passer å træ på grillspidd. Vask deg godt på hendene.
  3. Bland ingrediensene til marinaden sammen i en bolle eller i en plastikkpose og ha i kjøttet. La det ligge i marinaden i ca. 30 minutter eller mer.
  4. Pensle spiddet med olje før du legger det på grillen. Tørk av overflødig marinade.
  5. Hvis du ikke skal grille kjøttet, kan du legge det på bakepapir på steikeplate og steke det i ovnen i ca.15 minutter på 200 grader – til de er gjennomstekt.

Obs: Vær nøye med hygienen! Det er viktig å ha rene hender og rent utstyr når du jobber med kylling.

Margit Vea - Sett smak på grillmaten - Del 10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s