Pastasalat

I denne hjemmelagede pastaen blandet jeg juice fra brennesle og spinat med emmermel. Du kan også tilsette en eggplomme. Har du ikke pastamaskin, kan du blande med og væske direkte på benken til du får en fast deig. La deigen hvile før du kjevler den ut og skjærer tagliatelle eller lager den pastaen som du ønsker deg.

Foto: Vincent Hansen – Matkanalen 2016

400 g pastaskruer eller –rør (gjerne hjemmelaget rød med rødbetejuice eller grønn med brennesle- og spinatjuice)
2 pærer
1 pk ruccolasalat eller annen salat
1 sjalottløk eller liten rødløk
1 neve valnøtter
parmesanost
ca. 1/2 ts havsalt
nykvernet pepper
1 rødløk
2 ss balsamicoeddik
5 ss god olivenolje
12 skiver god spekeskinke, for eksempel Suldalskinke

Margit Vea -Pasta ingredienser

Slik gjør du:

Kok pastaskruene i godt saltet vann.

Hell den over i et dørslag og skyll kaldt vann over for å stoppe kokeprosessen. La det renne godt av. Ha det over i en bolle.

Skjær pærene i tynne skiver eller skjær dem i terninger. Ha dem i bollen.

Tilsett salat.

Skrell rødløken og skjær den i tynne ringer før du har dem i salaten.

Grovhakk nøttene og dryss dem over.

Riv eller skjær litt tykkere flak av parmesanosten og ha det over.

Bland alt forsiktig og hell over eddik og olje.

Spekeskinken kan du enten rive i mindre biter og rulle litt sammen og dandere den fint på toppen av serveringsbollen.

Dryss ev. over nøtter og litt mer parmesan som pynt.

 

 

 

4 Comments Add yours

  1. Gina sier:

    Hei, så deg på tv-en, mange fristende oppskrifter. Hvilken type pastamaskin brukte du når du lagde brennesle pastaen?

    Lik

    1. Hei Gina! Jeg brukte pastamaskinen til Philips (Philips pastamaker). Er du glad i pasta, så kan det være en ok investering. Den er veldig enkel å bruke 🙂

      Lik

  2. Gina sier:

    Takk, fristende å kjøpe den maskinen, med så mange muligheter, er du fornøyd med philips juicer maskinen din. syns du den er enkel å rengjøre?

    Lik

  3. Jeg bruker Philips juicer hver dag, og synes den er enkel å rengjøre. Jeg vasker den for hånd, skyller med en gang – da går det kjapt:) Hvis du liker pasta godt, og spiser mye pasta – så er det mange muligheter med pastamaskinen. Anbefaler også å tørke pastaen – da melet får bløtlagt seg mer, og pastaen blir lettere å fordøye.

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s