Grønnkålchips

Om du ikke har en Airfryer kan grønnkålchips også steke i stekovnen.

10 stilker grønnkål (eller 2 pakker)
2 fedd hvitløk
6 ss olivenolje, exstra virgin
2 ss saft av sitron
½ ts salt
½ ts pepper hvis du vil

Slik gjør du;

  1. Det beste er å bruke hele blader. Skyll bladene godt i kaldt rennende vann.
  2. Riv bladene i passe store biter og ha dem i en bolle.
  3. Skrell, press og hakk hvitløken og ha den over grønnkålen.
  4. Hell over olivenolje og sitron.
  5. Ha i salt og pepper og kna det godt inn i bladene. Det er lov å bruke hendene.
  6. Sett ovnen på 180 °C og varmluft, seller tørk dem i en Airdryer.
  7. Legg bakepapir på stekebrettet og legg grønnkålen jevnt over. Bruk to stekebrett hvis grønnkålbladene overlapper hverandre.
  8. La grønnkålchipsen steke i ca. 10 minutter.
  9. Kålen blir ekstra sprø om du avkjøre på rist.

Tisp:

Prøv gjerne andre krydder. Tacosmak får du hvis du har i ½ ts malt spisskummin. ½ chili gir litt sterk chips. Paprika er det også mange som liker. Prøv dere frem!

Foto: Vincent Hansen – Matkanalen 2016

Margit Vea - ENERGIDRIKK - grønnkål2

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s