Barnas blomkålfavoritt

Blomkålrisotto

Dette er en rask og deilig rett som smaker enda bedre enn vanlig risotto. Den smaker godt når den er kald også, så ta den gjerne med i matboksen til skolen.

Dette trenger dere av utstyr:

Råkostjern

Skjærefjel

Skjærekniv

Stekepanne

Rørespade

 

Matvarene dere trenger:

1 bunt vårløk

50 g bacon eller skinke

1 kopp ferdig rensede reker

1 blomkål

  1. 2 ss solsikker kjerner eller hasselnøtter

½ ts salt

½ ts pepper

2 – 3 ss olje til steking

Slik gjør dere:

  1. Finhakk vårløk og sett til side.
  2. Skjær bacon i strimler.
  3. Del blomkålen i to og riv dem på den groveste delen av råkostjernet.
  4. Rist solsikkekjerner eller hasselnøtter i en tørr panne på middels varme. Pass på at dere ikke brenner dem. De skal kun bli gylne på fargen.
  5. Ha olje i pannen og stek bacon eller skinke til det er gjennomstekt.
  6. Tilsett blomkål og vårløk og la alt frese i to til tre minutter.
  7. Ha i rekene og smak til med salt og pepper.
  8. Strø rista solsikkekjerner eller nøtter over før blomkålrisottoen skal nytes.
  9. La blomkålrisottoen stå i kjøleskapet hvis dere har planer om å ha den med til skolen dagen etter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s